Tullgården

Södermalms grupp- och servicebostäder, enhet Tullgården

är en gruppbostad som vänder sig till dig som har en grav- eller måttlig utvecklingsstörning med större omsorgsbehov.
Boendet ligger på Tullgårdsgatan som löper parallellt med norra kajen vid Hammarby kanal. Det är en lugnare del av Södermalm med utmärkta promenadstråk utan trafik och trånga trottoarer. Ändå är det inte långt till Ringvägen och Skanstull med allt vad Södermalm kan erbjuda i övrigt. 

Gruppbostaden består av fem lägenheter, alla med direkt tillgång till den gemensamma servicelägenheten med stort vardagsrum och lättillgängligt kök med matplats. Det finns även tillgång till en balkong i söderläge med utsikt ned mot kanalen även om man sommartid gärna tillbringar tid på den grönskande innergården. Där finns även en allmän uteplats där boendet brukar grilla sköna sommarkvällar.
 
På enheten lagar och äter vi gemensam middag varje dag. Man väljer själv om man vill äta gemensamt eller i sin lägenhet.
De boende ges information om olika kultur- och fritidsaktiviteter som finns i samhället och erbjuds ledsagning om man behöver det för att kunna ta del av aktiviteten.
Prima LSS arbetar aktivt för att brukaren ska bibehålla gamla bekantskaper och ge möjlighet till att skapa nya vänskapsband utanför enheten.

För de brukare som är begränsade i sin förmåga att uttrycka egen vilja och egna behov samverkar vi nära med god man och anhöriga.

Varje brukare har en stödperson som har i uppgift att ha en helhetsbild över brukarens situation och även ge stöd i planering och uppföljning av brukarens aktiviteter och insatser.

Enheten följer den gemensamt framtagna strukturen inom Prima LSS. Bland annat finns det för varje insats en tydlig beskrivning utifrån brukarens behov och önskemål som fungerar som utgångspunkt för personalens vardagliga arbete. Stödet ska ges på samma sätt oavsett vem som ger stödet.
piano-sid-6picknick-sid-6

Kontakt

Samordnare
Mikael Knudsen
072-729 12 10
​​​​​​​mikael.knudsen@prima-lss.se