Tjärhov

Södermalms grupp- och servicebostäder, enhet Tjärhov

Tjärhov är en servicebostad som vänder sig till dig som är döv och har en lindrig till måttlig utvecklingsstörning. 
Boendet ligger på Tjärhovsgatan, ett stenkast från Fjällgatan, en av Stockholms allra vackraste utsikter. Och med några stenkast åt andra hållet når man Vita bergen med sitt stora parkområde.
Inom gångavstånd har man tillgång till alla de bästa delarna av Södermalm.
Det är sju lägenheter knutna till servicebostaden fördelade på fyra trappuppgångar. Servicelägenheten har god tillgänglighet, stort vardagsrum med matsalsdel samt kök med matplats. Servicelägenheten finns alltid tillgänglig för umgänge eller annat.
​​​​​​​På framsidan finns det balkong och på baksidan finns tillgång till en lättillgänglig uteplats då huset ligger i suterräng. 

De boende ges information om olika kultur- och fritidsaktiviteter som finns i samhället och erbjuds ledsagning om man behöver det för att kunna ta del av aktiviteten.
Prima LSS arbetar aktivt för att brukaren ska bibehålla gamla bekantskaper och ge möjlighet till att skapa nya vänskapsband utanför enheten. 

Varje brukare har sin stödperson som har i uppgift att ha en helhetsbild över brukarens situation och även ge stöd i planering och uppföljning av brukarens aktiviteter och insatser. 

Enheten följer den gemensamt framtagna strukturen inom Prima LSS. Bland annat finns det för varje insats en tydlig beskrivning utifrån brukarens behov och önskemål som fungerar som utgångspunkt för personalens vardagliga arbete. Brukaren ska inte behöva berätta för varje personal hur den vill ha sitt stöd.