Knallen

Södermalms grupp- och servicebostäder, enhet Knallen

är en gruppbostad som vänder sig till dig som är döv och har en utvecklingsstörning med större omsorgsbehov.
Boendet ligger på Kölnagatan med Lumaparken alldeles intill och precis nedför backen går färjan regelbundet över till Södermalm. Inom gångavstånd finns tillgång till ett stort utbud av restauranger, caféer och affärer. Några hållplatser bort med spårvagnen ligger dessutom Sicklas stora köpkvarter.
Gruppbostaden består av fem lägenheter, alla med direkt tillgång till den gemensamma servicelägenheten. Lokalerna är ljusa, med stora fönster och med högt i tak. Det finns tillgång till en uteplats på innergården på samma plan som boendet.

På enheten lagar och äter vi gemensam middag varje dag. Man väljer själv om man vill äta gemensamt eller i sin lägenhet.
​​​​​​​
De boende ges information om olika kultur- och fritidsaktiviteter som finns i samhället och erbjuds ledsagning om man behöver det för att kunna ta del av aktiviteten.
Prima LSS arbetar aktivt för att brukaren ska bibehålla gamla bekantskaper och ge möjlighet till att skapa nya vänskapsband utanför enheten.

Vi erbjuder boendemöte så de som bor här kan vara med och diskutera gemensamma frågor och vilka gemensamma aktiviteter som ska göras.

Varje brukare har sin stödperson som har i uppgift att ha en helhetsbild över brukarens situation och även ge stöd i planering och uppföljning av brukarens aktiviteter och insatser. 

Enheten följer den gemensamt framtagna strukturen inom Prima LSS. Bland annat finns det för varje insats en tydlig beskrivning utifrån brukarens behov och önskemål som fungerar som utgångspunkt för personalens vardagliga arbete. Brukaren ska inte behöva berätta för varje personal hur den vill ha sitt stöd.
​​​​​

Kontakt

Samordnare
Matilda Nordstedt
072-729 12 04
​​​​​​​matilda.nordstedt@prima-lss.se