Teckentullens dagliga verksamhet

Teckentullens dagliga verksamhet

Teckentullen är en daglig verksamhet som vänder sig till dig som är döv och har en lindrig till måttlig utvecklingsstörning. 
Teckentullen ligger i ett bostadsområde i Norra Hammarbyhamnen på Södermalm. Det är en lugn miljö vid Anna Lindhs park, precis vid Hammarby kanal. Lokalerna är rymliga med god tillgänglighet. Varje brukare erbjuds sin egen arbetsplats. Mot parken har vi en trädgård med tillhörande uteplats.
På Teckentullen finns flera olika arbetsområden att välja mellan, de kan så klart även kombineras. Varje brukare har ett individuellt lagt veckoschema. Arbetsområden kan tillkomma och förändras. Vi arbetar ständigt med att anpassa och tillmötesgå brukarnas önskemål inom verksamhetens ramar.
tt-odling1tt-syr
Vi erbjuder möjligheter att utvecklas inom följande arbetsområden:
  • MEDIA Teckentullen gör en egen tidning. ”Prima Sign” som kommer ut fem ggr/år. Tidningen vänder sig till brukare och andra intresserade. Reportage med intervjuer och studiebesök till tidningen görs utanför verksamheten. Inom media arbetar man även med att digitalisera material åt en organisation med FN-status. 
  • SERVICE utför aktiviteter utanför verksamheten så som leverans av frukt och kakor, tvätta åt företag samt tryckservice.
  • BAKNING av bullar, kakor och bröd åt externa aktörer för försäljning, exempelvis hotellcafé. 
  • SKAPANDE t.ex. sömnad av utklädningskläder till förskolor. 
  • ODLING Året om genomförs olika aktiviteter med fokus på odling och växtlighet. På sommaren är verksamheten till stor del förlagd i vår fina trädgård.
Vi erbjuder även träning på ett gym en gång/vecka med personlig tränare.
tt-traningtt-promenad-n
Utöver detta erbjuder Teckentullen möjligheter till att få knyta kontakter och träffa andra döva då vi samarbetar aktivt med dövföreningen och andra enheter för döva. Vi både deltar och skapar sådana träffar då vi anser att det är oerhört viktigt för döva brukare att få uppleva dövkultur och att få känna full delaktighet i en teckenspråkig miljö.

Vi arbetar målinriktat med att arbetet ska upplevas utvecklande och meningsfullt. Detta gör vi bland annat genom att se till att våra tjänster och det vi producerar riktar sig mot företag och organisationer utanför vår egen verksamhet. 

Det finns en grundläggande struktur som arbetet på Teckentullens dagliga verksamhet följer, vilket är en förutsättning för att brukarna ska uppleva  kontinuitet och trygghet.
​​​​​​​All kommunikation sker på teckenspråk och anpassas efter varje individs kommunikationsförmåga. Vi använder även, vid behov, bilder i form av foto och pictogram för kommunikation. 

Kontakt

Samordnare
Ewa Wahlbärj
072-729 12 02
ewa.wahlbarj@prima-lss.se
Bildtelefon: teckentullen@ectalk.se